2023. február 3., péntek

Sajtosrúd, recepttel

Az örök klasszikus. Kimondhatatlanul sokszor és sokat, szinte mindig dupla mennyiséget sütöttem ezzel a recepttel.

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt kömény, 1cs. sütőpor, 25 dkg reszelni való sajt (Trappista, Guada) 1 tojás, +1 tojás kenni, 2-3 evőkanál tejföl az összedolgozáshoz.
Kimérjük egy tálba a hozzávalókat, a reszelt sajtból kb. 5 dkg-t hagyunk a tetejére szóráshoz. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, reszelt sajtot, por alakúakat, végül a tejfölben elkevert tojást adjuk, hozzá. Ha nagyon puha, dolgozzunk hozzá még lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, jót tesz ha hűtőben pihen 1 órát fóliázva. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, derelyevágóval ujjnyi méretre vagdossuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, hézagosan rakjuk a rudakat. A sütőt 220-230 fokra előmelegítjük, középre helyezve, aranysárgára sütjük a sajtosrudakat. A mennyiség 2 nagy méretű tepsihez van megadva. Sokáig eltartható, kiadós recept. 😊 Jó sütögetést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése