Kicsit elkanyarodtam a kipróbált és jónak talált receptek megosztásával. Ez nem azt jelenti, hogy nem sütnék, főznék! A konyhában is ténykedek, de a bakancslistás fotók előnyben vannak. Most viszont egy jól bevált sós rolád receptet hozok. Eredeti tészta virslivel töltött, de szerintem sonka, sajt, kolbász is finom benne.
8 darab rolád elkészítéséhez a recept
2 tojás, egy a tésztába, egy megkenni, 425 g liszt, 10 g só, 14 g margarin, 35 g majonéz, 30 g mustár, 10 g élesztő, 170 ml tej, 8 szál virsli, (vagy amivel tölteni szeretnénk) magvak, só vagy sajt a szóráshoz.
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat tálba előkészítjük, az élesztős tejjel bedagasztjuk, kidolgozzuk. Lefedve 60 percig kelesztjük. Lisztes felületen 8 részre osztjuk, gömbölyítjük. 10 percig letakarva pihentetjük. 60-90 cm hosszú rudat sodrunk. Feltekerjük a töltelékre, Lazán helyezzük sütőlapra. 35-45 percig letakarva kelesztjük. Sütés előtt megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk a tetejét magvakkal,stb. 230 fokra előmelegítjük a sütőt, középre tesszük a tepsit, 1 perc után 210 fokra állítjuk a hőmérsékletet. 16-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ami melegen nem fogy el, hűtőbe tesszük, fogyasztáskor mikróban megmelegítjük, de hidegen sem rossz! Jó étvágyat!
Recept innen van: https://youtu.be/d95O1FOzpz4
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése