Nagyon omlós, sokáig eltartható, mutatós és finom keksz. Legjobb vele dolgozni ha pihen a tészta 1 órát a hűtőben. Szemléltetőnek hoztam a kis összeállításom.
Hozzávalók:
20 dkg puha margarin
20 dkg cukor
1,5 dl étolaj
1 db tojássárgája
55 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál tej
A margarint a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk, az étolajat és a tojássárgáját, elkeverjük. A lisztbe elvegyítjük a sütőport és sót, a kikevert masszához adjuk. Simára gyúrjuk, kétfelé osztjuk. Egyik felét hűtőbe tesszük, másik felébe belegyúrjuk a kimért kakaóport, szezámmagot és tejet. Ezt is hűthetjük, de nem fontos. A sötét és a világos tésztát 4-4 egyforma adagra osztjuk. gombócokat formázunk. Sütőpapírral vagy hűtőtasakkal dolgozunk tovább, ezzel könnyítjük a felcsavarást. A kakaósból rudakat sodrunk. A világosakból téglalapot nyújtunk. Akkorákat, hogy befedje a kakaós rudunkat. Egyesével készítjük őket. Közepére fektetjük a kakaós rudat, feltekerjük. Szórunk alá is egy kis szezámmagot, meggörgetjük benne a rudat, becsomagolva 1 cm vastagra, laposra formázzuk nyújtófával. Nem nyújtjuk, csak lapítjuk. Háromszögeket szúrunk belőle, késsel is vagdoshatjuk a kívánt formára. 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük, arany színűre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése