2021. augusztus 22., vasárnap

Almás linzer, recepttel, képpel

 Egyszerű és nagyon finom.


Recept: Gáztepsi méret, nálam (kb. 26x36)
 
Tészta:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vanillin cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 kanál tejföl, hogy jól formázható tésztát kapjunk.

Töltelék:

  • 1,5 - 2 kg reszelt alma
  • őrölt fahéj, és cukor ízlés szerint

Előmelegített 180° sütőben, 25-30 percig sütjük, aranybarnára.

Elkészítés:

A lisztben a margarint elmorzsoljuk, hozzá vegyítjük a tojás kivételével, a por alapú anyagokat. A tojás sárgájával, és a tejföllel simára gyúrjuk össze. 2 részre osztjuk a tésztát, hűtőben pihentetjük amíg az almát előkészítjük, Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjazzuk.

A tepsit sütőpapírral béleljük, alulra kerül a egyik 1/2 cm vastagra nyújtott lap.

Kevés búzadarával, vagy zsemlemorzsával meghinthetjük (hogy az esetleges, alma leve felszívódjon)

Az almát csak ekkor cukrozzuk meg! Betöltjük a tepsiben lévő lapra.

Elnyújtjuk a másik tésztalapot és rásimítjuk az almára, majd villával megszurkáljuk, sütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése