Tészta:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vanillin cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
- 1-2 kanál tejföl, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Töltelék:
- 1,5 - 2 kg reszelt alma
- őrölt fahéj, és cukor ízlés szerint
Előmelegített 180° sütőben, 25-30 percig sütjük, aranybarnára.
Elkészítés:
A lisztben a margarint elmorzsoljuk, hozzá vegyítjük a tojás
kivételével, a por alapú anyagokat. A tojás sárgájával, és a tejföllel simára gyúrjuk
össze. 2 részre osztjuk a tésztát, hűtőben pihentetjük amíg az almát előkészítjük, Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjazzuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük, alulra kerül a egyik 1/2 cm vastagra nyújtott lap.
Kevés búzadarával, vagy zsemlemorzsával meghinthetjük (hogy az esetleges, alma leve felszívódjon)
Az almát csak ekkor cukrozzuk meg! Betöltjük a tepsiben lévő lapra.
Elnyújtjuk a másik tésztalapot és rásimítjuk az almára, majd villával megszurkáljuk, sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése