Gyorsan valami egyszerűt, de finom sütit akartam készíteni. Linzerre esett a választás. A tésztájából maradt 2 tojásfehérje, ezt is fel akartam használni. Akkor abból legyen hab, bele egy kevés cukor, darált dió. Az ötlet jó de, hogy valami formája is legyen ennek a sütinek, a muffin sütő volt a legalkalmasabb. Így lettek muffin papírban sütött szilvalekváros, dióhabos linzer "kosárkák". A hab 12 db kosárkára lett elég. A maradék tésztát megtöltöttem, összecsuktam, sütöttem, porcukroztam.
Recept
- 40 dkg liszt
- 25 dkg ráma margarin
- 15 dkg porcukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 cs. vanillincukor
- csipet só
- 1/2 citromhéj reszelve
- 2 tojás sárgája
A lisztben a margarint elmorzsoljuk, hozzá vegyítjük a tojás kivételével, a por alapú anyagokat. A tojás sárgájával simára gyúrjuk össze . 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 8 cm átmérőjű formával, vagy pohárral kiszaggatjuk. Megtöltjük lekvárral.
Ha kosárkákat készítünk a 2 tojás fehérjéből kis cukorral habot verünk, darált diót keverünk hozzá, alulra lekvárt töltünk, rá kerül a hab.
170°C előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Porcukrozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése