2012. január 11., szerda

Lila szalaghímzés a dobozkán

Nem tudom miért épp lila rózsákat készítettem? Kicsit halovány. Ha a rózsák színe nem, a technika az változatos. Csavart, húzott, ráncolt és tekert! Meg kitörött! Az az én derekammal történt, mert legalább 50x kiesett egy-egy rózsa a kezemből mire összeállítottam ezt a kis csokrot. Belegondoltam, mi lenne ha gyöngyöt fűznék! Valószínű a padlón hason tudnám csinálni és keresgélni az elgurult gyöngyöket! :))  A szalagot könnyebb megtalálni így marad a szalaghímzés!


8 megjegyzés:

 1. A szalaghímzést pedig - bár nagyon tetszik - én nem tudnám megcsinálni! A lilának pedig örülök, mert minden árnyalatát nagyon szeretem!

  VálaszTörlés
 2. Ildikem szerintem a fuzest is meg tudnad tanulni. Nem kellene a foldon hasonfekve keresgelni az elgurult gyongyoket mert lehet kapni olyan szuper anyagot ami kimondottan a fuzeshez van :))
  De ha leragadnal a fuzesnel akkor ezeket a csodalatos dolgokat nem keszitened tobbe.
  Nagyon helyes kis csokrot keszitettel

  VálaszTörlés
 3. Nemrég jutott eszembe, hogy milyen rég (azért annyira nem is... :)) volt, hogy megmutattad a szalaghímzést, oszt azóta se sikerült alkotni ezzel a technikával semmit sem. Még mindig a tekert tetszik a legjobban. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Majd egyszer, ha valamire pont az a szalag hiányzik, tekersz egyet!

   Törlés
 4. Nagyon szép ez is, egyáltalán nem halovány, hanem olyan finom, ízléses.

  A gyöngyfűzéshez textilt használnak, hogy ne guruljon szét a gyöngy? Én azt hittem, egy peremes tálca kell, amire az ember kipakolja a kis gyöngyös dobozokat.

  Na jó, egyelőre úgysincs időm ilyesmivel foglalkozni...
  Csak gyűjtöm az infókat, hogy maaajd ha eceeer sok-sok-sok időm lesz, mivel fogom elütni :-))

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Lányok! Van pár gyöngyöm dekorációnak, de én inkább a Ti alkotásaitokban gyönyörködöm. Annyira jólesik a biztatás de fogadalmat tettem, hogy nem csábulok el és nem fűzök gyöngyöt.

  VálaszTörlés
 6. Ildi, gyönyörű ez a csokor is, és egyáltalán nem halovány, nagyon tetszik, csodásak a munkáid. Látod én se hímezni se gyöngyöt fűzni nem tudok és már vélhetően így is maradok :-)

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm szépen! Judyka amiben Te vagy jó, az is egy csoda. Csak fess és fess gyönyörű képeket!

  VálaszTörlés