2015. augusztus 4., kedd

A fafaragó mester nyomában...

Meglátni, lefotózni, visszatérni a 2014-es képekhez, kicsit utána nézni mit is kaptunk lencsevégre Darnózselin? Ki faraghatta vajon ezeket a gyönyörű szobrokat? Milyen alkotásai lehetnek még ennek az embernek? Sikerült a válasz nyomára bukkanni. Sok alkotása van a mesternek kis hazánkban mindenfelé. Bakonykútiban a Bálint József szobrok sokaságával találkozhatunk.
Az elhalt, vagy kivágásra szánt fákból a gyökérzet meghagyásával, a legtöbb szobrot, helyben faragja ki a mester. Nem maradt más hátra mint ezeket az alkotásokat megtalálni. Nyomába eredtünk a fafaragó művésznek. Megterveztünk egy útvonalat, Mór-Fehérvárcsurgó-Bakonykúti-Bodajk-Csókakő irányába. Móri városnézésünk alkalmával, mindent körbejártunk, fényképeztünk, mígnem véletlenül megpillantottunk egy fából készült alkotást. Legnagyobb örömünkre ezt is Bálint József készítette. Máris gazdagabb lettem egy általam nem ismert alkotás megtalálásával. Le is ültem a padra. Fehérvárcsurgó után, alig vártam, hogy Bakonykútiba érkezzünk.
Felemelő érzés élőben látni a szobrokat. Körbe járni, a remetét, vagy a nagyapót megölelni. A természet közelsége és a szeretete, az emberi érzések, életképek, sugároznak az alkotásokból.
Darnózseli


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése