A por alakúakat elvegyítjük, elmorzsoljuk benne a puha margarint. Hozzá adjuk a tejfölt és a tojássárgákat. Jól formázható linzertésztát gyúrunk. Ha túl lágy, lisztet, ha kemény, tejfölt adunk hozzá. Két részre osztjuk, fóliába csomagolva 1/2 órát hűtőbe tesszük. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, páros számú mennyiséget szúrunk ki szaggatóval. A felének a közepébe lyukat szúrunk. Tojásfehérjével ragasztjuk össze a párokat, úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 180 C°-s sütőben, középen 20-25 percig sütjük. Kihűlés után töltjük, porcukrozzuk. (a lekvárt habzsákból töltöttem, de kiskanál is megfelel)
2023. február 25., szombat
Omlós linzer, képpel, recepttel...
Recept: 45 dkg liszt, 20 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, csipet só, 2 cs vanillin-cukor, 2 tojás sárgája, kb. 1 evőkanál tejföl, tojásfehérje. Ízlés szerint töltelék -lekvár, csokikrém- stb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése