2020. január 15., szerda

Kelt sós kifli, képekkel, recepttel...

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teás kanál só
  • 1 teás kanál cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl étolaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 egész tojás a kenéshez 
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzá adjuk az élesztős tejet, az étolajat és a tojás sárgáját.
Alaposan kidolgozzuk, dagasztjuk. Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük, duplájára.
Lisztezett lapra borítjuk, 5 felé osztjuk. Egyesével tányér nagyságúra nyújtjuk, 6 - 8 cikkre vágjuk.
(én töltöttem, 6 felé vágtam). Finomabb lesz ha puha vajjal megkenjük. Feltekerjük, sütőpapírral bélelt lapon sütjük. Lazán rakjuk, hízni fognak. Tetejét megkenjük a felvert, kicsit megsózott tojással. Tehetünk rá szezámmagot, sajtot, sót vagy köményt. 20 percig még kelesztjük a tepsin. Forró előmelegített 180°sütőben 20-30 percig szép aranybarnára sütjük.
A töltelék nálam: darált sonka, tejföllel, pici borssal ízesítve. 
                                   puha ízesített sajt, vagy sajtkrém
                                   pizzakrém

Egyik változatban, a bedagasztott tésztát cipókra eloszthatjuk, meglisztezzük, letakarva kelesztjük.
Próbáltam, a végeredmény nem változott. Jó sütögetést kívánok! 😉😋

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése