2018. október 28., vasárnap

Fahéjas fátyol bögrésen

Én is beszálltam a fátyolos őrületbe. Tényleg mindenki ezt süti? Akkor csakis nagyon finom lehet!
Már többször sütöttem! Igen, akivel megkóstoltattam, kérte is tőlem a receptet.



Fahéjas fátyol kalács

1 kalácshoz: (a BÖGRE 2,5 dl-es)

3 bögre liszt (37,5dkg)
1 bögre 2,8%-os tej (2.5dl)
1 csomag szárított élesztő (friss élesztő 2.5 dkg)
1 púpos ek. cukor
5 dkg vaj
1 tojás
2 csipet só


Töltelék:
7-10 dkg vaj
1/2 bögre cukor (4 púpos ek.)
2 csapott tk. őrölt fahéj


Egy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot mikróban összemelegítjük.
Ne legyen forró, csak langyos.
Beleöntjük a lisztet, sót, tojást, élesztőt és a cukrot.
Jól kidagasztjuk, tetejét meglisztezzük, majd 40 percet letakarva pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 30*50 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük puha vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral. A tetejére hagyunk egy keveset a cukorból.
6 csíkra vágjuk függőlegesen, egymásra tesszük a csíkokat és úgy is 6 részre vágjuk.
Vajazott, püspökkenyér formába, állítva tesszük a lapokat, 40 percig letakarva hagyjuk kelni.
Tetejét is megcukrozzuk, 175 fokra előmelegített sütőben középre tesszük, 25-35 perc alatt megsütjük.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése