2014. június 23., hétfő

Barangolások, kirándulások...

Kirándulásaink során nem csak a természet szépségeit, hanem a templomokat, nevezetességeket is felkeressük. Mindig akad új látni való akkor is ha már voltunk előzőleg ott.
A kis leírásokból kiderül, a fotós élete sem egyszerű... 
A képek esős és borús időben készültek. A templom belső és a Püspöki kastélyban vaku nem volt használható! Ez a képek minőségén sajnos látható. A Kristálymúzeumban pedig egyetlen képet sem volt szabad készíteni. Kizárólag a megvásárolt kőzeteket tudom megmutatni. Fertőrákos viszont nagyon szép, a kőfejtő meglátogatása is egy újabb időpontot igényel, nem volt nyitva. Munkálatok folynak.
A térkép jelöl egy kilátót Fertőbozon. Többször áthaladtunk már a falun, láttunk jelzőtáblát? Megálltunk egy kis parkolóban és emlékhellyel, vízzel, egy nyíl táblával stb. találkoztunk. Megvan, indulás be az erdőbe rálelni a kilátóhoz vezető útra. Nagyon meredek lépcsők, nekivágtunk. Teljesen kidöglöttünk már félúton. Addig tartott a lépcső, utána csak meredek földút vezetett a kilátóhoz a tetőig. A fényképezőgépem lemerült, a Gloriette kilátót még sikerült megörökíteni. Az onnan látott panoráma a Fertő-tóra és a környékre csodálatos! (Itt lesz még jelenésünk). Kiderült, van másik út is a kilátóhoz ami nem annyira meredek. Ezen indultunk le, nem tudtuk hova lyukadunk ki és megtaláljuk-e a kocsit? Újra megpróbáltam fotózni, az utat lefelé és a templomot még kicsikartam a gépből. Jól elfáradtunk mire leértünk. Emlékezetes hegymászás volt.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése