2014. augusztus 29., péntek

Nádasdladány

Gyönyörű kastély!  Nádasdy-kastély Esküvői rendezvény miatt csupán 10 percre léphettem be a kastélyba pár fotó erejéig. Odalátogatás előtt érdemes tájékozódni arról, hogy mi a program mert könnyen hoppon marad az ember, kizárják a kastélyból!

2014. augusztus 24., vasárnap

Szépséges látvány...gólyás alkotás!

Nekem! Valamint a gólya rajongóknak ez a homlokzat festés, maga a csoda!  Ezt a házat véletlenül láttam meg egy utcán. Lipóton áthaladva jó nagy fékezés és tolatás után, kattintottam a képeket. Élethűbbet és környezetbe illő megjelenést nem láttam eddig házon. A kocsiból nem szálltam ki megtekinteni ki az alkotója. A letöltött képek segítettek az azonosításban. FRANZ TRINK, osztrák, művész alkotása. Ezt a festést nem találtam meg a web oldalán, de a művész mint a béke hírnöke, munkáival, festészetével, világhírű. Nagyon örülök, hogy megörökíthettem és megoszthatom. Újra ellátogatok ehhez a házhoz!

2014. augusztus 22., péntek

Válltáska, farmer anyagból

Úgy tartja a mondás, lassan készül mint a Luca széke. Ebből a farmeros elképzelésből jó sok "lucaszéke" elkészült volna. 2011, ekkor már összeférceltem, és a zsebeket is előkészítettem a táska megvarrásához. 2012, a zsebre készített hímzést egy másik farmeros ötlethez felhasználtam:
2013, egy bőrcipő selejtezésekor a virágokat lementettem, valamint egy sínadrág szárából a budmil cipzár is megmenekült. Ezeknek a kincseknek a költözködésünk sem ártott, egy dobozban jöttek az új lakásunkba.
2014-ben, azaz a mai napon, elkészült a válltáska. A fül most egy másik farmerból lett társítva /az eredeti mégis elkallódott/ Hasznos bontott anyag pedig mindig pihen a szekrényben. A kibéleléshez egy régi kabátbélés szolgáltatott anyagot. Sikerült jó pár dolgot újra hasznossá tennem, nem utolsó sorban, van egy pofás és főleg praktikus válltáskám! Belül több zsebet is kialakítottam.  



2014. augusztus 13., szerda

Lassan kirepülnek...

2 napja kirepült az első fióka a falubeli fészekből. A korábban kikelt madarak már bandába tömörülnek, készülnek a nagy útra. Az itteni kis gólyák most fognak az önálló élethez. Két-három hét szükséges amíg elérik a teljes nagykorúságot. Reméljük az utolsó csoporthoz ők is tudnak csatlakozni, elrepülni déli vidékekre. Hugó és Héra, megtettétek az utódlással járó nagy feladatot. Bár már a magatok felerősítésével kéne foglalkoznotok, a három éhes száj még szívesen lakmározna a fészekbe hordott kaján. Lassan itt az idő és nektek is indulni kell!
győrújfalui fiókák
 

2014. augusztus 3., vasárnap

Hajmáskér

Fotózásom során előfordult már, hogy szívfájdító látványban is volt részem. Hajmáskéren ledöbbentett ennek a gyönyörű kastélynak az állapota. Szürke kastély. Környezete, több mint lehangoló. Rom, enyészet, benne vandál emberek bontanak, rongálnak.  A környék (sűrűn lakott) oldalt, szemközt épületek, hasonló látvánnyal. Ez is Magyarország...