2012. június 24., vasárnap

Gólyák, kicsiben!

Az elmúlt időszakban csakis a gólyákkal foglalkoztam! Tombolára tárgy készítés, utazás, gyűrűzés stb. minden körülöttük forgott. Ime egy csoport baby gólya. Ők a tombola nyereményeket szaporították!



2012. június 18., hétfő

Szalmakalap kánikulára!

Tombol a hőség és igen tűz a Nap! Mi pedig indulunk pár nap kikapcsolódásra, GG találkozóra, gólya gyűrűzésre! Jól jön (vagy jönne) a szalmakalap. Van is egy kapapom, ami inkább jelmezbáli kellék mintsem utcai viselet. Ó hát ez a legkisebb probléma, épp ideje használatba venni, évek óta szögön lóg a kalap. Hipp-hopp megszabadítottam a csilli-villi díszítéstől és egy szolídabb hordható fehér ripszszalagot kapott. A lekerült szalagból pedig kanyarítottam egy szalagzóró virágot. Ennyi díszítés pont elég rá szerintem, nem leszek túl feltűnő benne ha a fejemre csapom. De jó, van egy majdnem új szalmakalapom! Ime az eredmény!




2012. június 12., kedd

Fido pofi

Az új masinám kipróbálásához a legjobb fotóalanyom ki lehet más mint?             FIDO!!!

2012. június 10., vasárnap

Kézimunkakosár és tűpárnák

Sikerült beszerezni egy szép kézimunkakosarat. Míves kosárfonás megérdemelte, hogy némi tartozékkal még varázslatosabb kosárkává alakítsam. Készült hozzá puha flokon anyagból bélés és tűpárna. Tűpárna mindjárt kettő, hogy a hozzáillőt ki tudjam választani. Szerintem a szívecske illik bele, őt választottam. Remélem az új gazdája szívét is meghódítja a kosárka és örömmel használja!



2012. június 8., péntek

Mákkal töltött mini torta

A krumplis mákos pite receptje alapján most torta formában sütöttem meg a pitét. Nagyon finom és mutatós lett. A család imádja a mákosat és így névnapra mákos és torta is készült! (Az alapanyag egy normál és egy 20cm-es kis torta  formában sütve, pont elég lett.)


2012. június 7., csütörtök

2012. június 5., kedd

Pingvin

Olyan jól mutatnak a pingvinkék ezen a fürdőlepedőn. Az utolsóról készítettem egy (papír) képet.


2012. június 4., hétfő

2012. június 2., szombat

Telefontok

Nekem miért nincs? Hiszen mindig gondot okoz kihalászni a táskám aljáról a telefonom. Lapos is, fémházas is és nagyon szeret a mélyre bújni. Nálam ez tovább nem kérdés, lesz telefontokom! Irány  turi a kacatok között.  Anyag akadt, béléshez pedig egy portörlő vagy miféle frottíros szivacskendőt találtam párnás fimom puhának. Meg is gyűlt vele a bajom. Foszlott és szétrúgta magát varrás közben. Végre sikerült a gépi varrás, mindjárt a színén nem is a fonákján! Megdícsértem a tehetségem, bonthattam széjjel. Jól megdolgoztatott. Szerencse, hogy előre kihímeztem egy kis szalaggal a farmer darabot. Először úgy terveztem majd ha készen lesz a tok akkor jobban látom hová kerüljön a hímzés. Ennek azért örültem. Hát láttam már szebb tokot is az enyémnél.  De a végeredmény a lényeg! Van telefontokom amiben szépen pihen a telefonom és a táskámban kotorászáskor egyből a markomba kerül.